En blogg från SKL

Nationella strategi-bloggen

En blogg skapad för att ta fram ett förslag till Nationell strategi för skolans digitalisering

Strategi-workshop med Nationella Forumet

Idag tisdag den 6 maj har Nationella Forumet för skolans digitalisering ordinarie möte på SKL. En stor del av tiden är vikt åt en workshop kring det aktuella förslaget till Nationell strategi för skolans digitalisering. Därför sitter just nu Forum-representanterna i olika smågrupper och diskuterar den dagsaktuella strategin utifrån  fem olika perspektiv:

 • Form & innehåll
 • Tidshorisont
 • Vision
 • Mål
 • Ansvar

bild 3

 • bild 2

bild

 

Författare:
Kommentarer: 2
Kategori: Blogg

2 Kommentarer på “Strategi-workshop med Nationella Forumet”

 1. 2014-05-06 14:13
  Skrivet av
  Mikael Parknäs

  Väldigt bra att frågan om ”skolans digitalisering” kommer högt på agendan. Och jag ser att många väldigt kunniga och meriterade personer finns med i forskargrupper och referensgrupper.
  Men är skolans digitalisering en fråga för män? Några enstaka kvinnor syns i referensgrupperna, främst då bland rektorer och pedagoger.
  Jag antar att det är övervägande kvinnor som ska genomföra strategin?
  Risken är att digitalisering blir en gubbfråga när det egentligen handlar ”lärandet i en digital tid”, det vill säga skolutveckling.

  Lycka till med ert arbete och det ska bli spännande att följa.

  Mikael Parknäs

 2. 2014-05-06 16:19
  Skrivet av
  nationellstrategi

  Tack för glada tillrop, Mikael. I referensgrupperna ingår 15 kvinnor och 20 män, dvs inte exakt 50/50 vilket givetvis inte är helt optimalt men vi ska tänka också på detta inför framtida expansion av grupperna.

skl logotyp